Banner for homeopathy: close up of dryed herbs and blooms
White Tiger
Het Instituut voor Tropische Geneeskunde ontwikkelde in 1993 de formules van het merk White Tiger voor gebruik in de Chinese geneeskunde kliniek en voor artsen die gelijkaardige behandelingsprotocollen volgen. De formules zijn gebaseerd op Westerse concepten van het gebruik van voedingssupplementen en kruiden, maar zijn ontworpen om te worden gebruikt binnen een Chinese medische gezondheidsbenadering.
De naam White Tiger is gekozen omdat in het Chinese classificatiesysteem de witte tijger de vertegenwoordiger is van het Westen. De tijger is ook representatief voor het potentieel dat erin is opgeslagen. Een kenmerk van de tijger is het verborgen blijven voordat hij krachtig toeslaat. De formuleringen geproduceerd onder het White Tiger-label vertegenwoordigen een westerse benadering van natuurlijke gezondheidszorg die een enorme hoeveelheid potentieel opslaan in een klein tablet.
White Tiger formules kunnen vitamines, minderalen, aminozuren, enzymen en andere stoffen bevatten waarvan is vastgesteld dat ze een positief gezondheidsvoordeel hebben.