shaman shack logo
Shaman Shack Herbs
Shaman Shack Herbs werd in 2011 opgericht door Brynn Brooth. Brynn is opgeleid in taoistische kruidengeneeskunde en heeft hier al meer dan 14 jaar ervaring in. De master herbalist van Shaman Shack Herbs is Dean Thomas. Hij heeft een opleiding gevolgd in kruidengeneeskunde en is al meer dan 25 jaar werkzaam in de traditionele Chinese geneeskunde.
Shaman Shack Herbs is gespecialiseerd in het maken van taoïstische kruidenformules voor lichaam, geest en ziel. De ingrediënten zijn altijd biologisch, fairtrade, wildcrafted en bewust ingekocht. De producten bevatten geen vulstoffen of bewaarmiddelen. Alle producten zijn glutenvrij en verpakt in de VS. De poederextracten kunnen zowel medicinaal als culinair gebruikt worden.
Chinese historici geloven dat de kunst en wetenschap van de kruidengeneeskunde officieel begon in 2975 voor Christus, toen Shen Nong ‘The Divine Farmer’s Almanac’ samenstelde, dat de therapeutische effecten van 365 kruiden beschrijft.
Observaties van mensen die vroeger in China tussen de 5 heilige bergen woonden, leidden tot een filosofie over het behoud van de gezondheid.
Deze inzichten vormden uiteindelijk de basisprincipes van het taoïsme, waaruit Lao Tzu putte toen hij de ‘Tao Te Ching’ schreef in het jaar 500 voor Christus.
Sinds die tijd is de taoïstische gezondheidsfilosofie geëvolueerd tot het meest geavanceerde systeem van kruidengeneeskunde dat ooit in de geschiedenis is bedacht.
Gedurende deze tijd evolueerden de voorschriften van de ‘drie schatten’. Deze vertegenwoordigen de drie primaire componenten van het leven; Jing – de fysieke massa van het lichaam en het vermogen om zich voort te planten; Chi – de vlam van metabolisme en evolutie; en Shen – de geest en de geleerde lessen.
Het begrijpen van deze taoïstische gezondheidsfilosofie kan diepgaande inzichten bieden in gezondheid en energie.
Shaman Shack bevat tonische kruiden en kruidenformules die zijn ontworpen om een of meer van de 3 schatten te versterken en om lichaam en geest te helpen het evenwicht tussen de krachten van Yin en Yang te behouden.
De kruidenformules zijn poederextracten die als thee gedronken kunnen worden. Dit zijn de kruidenformules die ik in mijn praktijk gebruik: